web analytics

Zware intimidaties in tweede kamer

wellink

Zeg ‘Trilateral Commission’ en iedereen wordt hysterisch * Nout Wellink’s lidmaatschap van NWO-bankenclub mag niet worden genoemd en besproken

Bizarre gebeurtenissen vanavond in de Thorbecke-zaal van de tweede kamer waar de Commissie Financieen vergaderde over het rapport-Scheltema over het faillissement van DSB en de (falende) rol van Nout Wellink als toezichthouder. Uw webmaster had zich tussen het publiek geschaard met de bedoeling een ‘Trilateral interventie’ te plegen zoals eerder bij de commissie-De Wit [zie video] maar de sfeer was vanaf het begin niet lekker. In alle hoeken van de zaal zaten gewapende agenten op stoelen die mij overduidelijk in de gaten hielden. Terwijl het debat voort kabbelde en de volksvertegenwoordigers elkaar de loef probeerden af te steken in het uitdelen van complimenten aan Scheltema (“Een snoeihard rapport! Geen woord Spaans bij!”) en aan Nout Wellink (“Wat fantastisch dat u op zo’n korte termijn helemaal naar de kamer wilde komen! Onze dank is groot!”) wachtte uw webmaster op het juiste moment om toe te slaan. Maar de agenten zaten voortdurend over mij te communiceren (“Micha Kat is er!” “Hij is met twee anderen, nee, hij is toch alleen” “Nu gaat hij naar het toilet”) zodat het mij beter leek even te wachten. Toen de voorzitter de vergadering sloot, liepen meerdere journalisten en camera-mannen naar de ruimte achter de afscheiding met de halfronde tafel om vragen te stellen aan Wellink en aan Hans Hoogervorst van de AFM. Ik sloot me daarbij aan, maar voor ik er erg in had

irrgangversperde een muur van drie gewapende agenten mij de weg! “U moet weg! U bent geen journalist!” riep een van hen. “Jawel!” antwoordde ik en toonde mijn NVJ-perskaart. “Dat is geen goede perskaart!” riep de zeer agressieve agent. “U moet een speciaal blauw pasje hebben!” Vervolgens liep ik langs de rechte afscheiding naar de andere kant van de tafel waar kamerleden als Irrgang (foto) en Van der Staay nog zaten na te praten. Maar de gewapende agenten liepen steeds met me mee en blokkeerden het uitzicht op de tafel! “U moet mij hebben! U heeft het op mij gemunt! Waarom?” riep ik. Aan het einde van de afscheiding zag ik Irrgang en riep hem. “Ken je de Trilateral Commission?” vroeg ik Ewout. “Jazeker, die ken ik” antwoordde hij. “Waarom heb je geen vraag gesteld over het lidmaatschap van Wellink van de TLC en over wat hij daar allemaal uitspookt?” vroeg ik. Irrgang: “Er zijn zoveel vragen te stellen, je kunt nu eenmaal niet alles vragen!” Ik zei daarop: “Vraag het hem dan de volgende keer! Ik heb bij Jan de Wit ook al…” Maar toen kwam er een zeer agressieve opzichter die mij toebeet: “Nu wegwezen! Wegwezen! Nu!” De agenten die tijdens mijn korte conversatie met Irrang wat besluiteloos rond mij hadden gestaan maakten aanstalten mij met geweld te verwijderen. “U weet de weg naarbuiten?” vroeg de opzichter met een fel-rode das met daarop het logo van de tweede kamer.

Print Friendly, PDF & Email
Share