web analytics

Vragen over Demmink aan Lex Runderkamp

lexrunderkamp.jpegGisteren even gebeld met Lex Runderkamp, de redacteur van het NOS Journaal die verantwoordelijk is voor het item van eind 2003 waarin Demmink toegeeft kleine kinderen te hebben misbruikt. Ik werd natuurlijk eerst doorverbonden met publieksvoorlichting. Toen ik uiteindelijk iemand van de redactie te spreken kreeg, meldde deze nadat ik had verteld waarover ik bel dat ‘Lex heel druk was met de uitzending van vanavond’. Of ik een email wilde sturen. Ik liet mijn telefoonnummer achter met de vraag of Lex mij terug kan bellen. Dat is nog niet gebeurd. Ik wil van hem graag antwoord op de volgende vragen:

– Op grond van welke informatie meldde het NOS Journaal dat Demmink het misbruiken van kinderen zelf heeft toegegeven?

-Welke gebeurtenissen leidden tot de rectificatie van die mededeling een dag later?

– Heeft er een journalistiek-inhoudelijke afweging plaatsgevonden alvorens de beslissing tot rectificeren is genomen? Zo ja, wat was deze afweging?

– Waarom heeft het NOS Journaal niet geprotesteerd bij de Raad voor de Journalistiek tegen het in behandeling nemen van een anonieme klacht tegen hen?

-Heeft het NOS Journaal tegen deze ‘anonieme klacht’ voor de Raad verweer gevoerd? Zo ja, waaruit bestond dan dat verweer?

We hopen natuurlijk allemaal dat u de antwoorden op deze vragen als posting onderaan dit stuk plaatst zodat iedereen ze kan lezen, maar u mag mij natuurlijk ook eerst opbellen. We zouden dan ook even kunnen babbelen over de wijze waarop het NOS Journaal heeft bericht over ‘Demmink 2’, de affaire zoals deze hernieuwd in de publiciteit is gekomen na de aangifte van de advocaten van Baybasin van begin april. Enfin, er is gespreksstof genoeg!

Print Friendly, PDF & Email
Share