web analytics

HORROR BIJ NVJ IN DEN HAAG

ZAAL VOL BEJAARDE LEDEN SCHREEUWT EN JOELT MICHA UIT * LEDEN TEGEN MICHA OPGEHITST DOOR NVJ-BOBO’S * EXTRA BEVEILIGING EN POLITIE BIJ NVJ-NAJAARSVERGADERING * MICHA REEDS ONDERBROKEN NOG VOOR HIJ AAN ZIJN VERDEDIGING KON BEGINNEN * NVJ HANTHAAFT ROYEMENT VAN MICHA

sandertsasDrie rare beveiligers en een politieagent doken steeds weer op rond Micha in Nieuwspoort. Nog voordat ik kon beginnen aan mijn verweer tegen het laffe royement wegens ‘doodsbedreiging’ van Bart Mos -dat tot stand kwam zonder wederhoor en zonder definitieve veroordeling en waarvan de veroordeling in eerste aanleg gebeurde op een ‘geheim proces’- werd mij reeds te verstaan gegeven dat ik het kort moest houden. Na enkele minuten werd ik woest geinterrumpeerd door een bejaarde op de eerste rij die Kees Schaepman bleek te zijn. Ook andere bejaarden in de zaal maakten duidelijk dat de vergadering niet zat te wachten op wederhoor. “Kom terzake” en “dat willen we niet weten” waren enkele interrupties waarna de bloedlinke Schaepman opnieuw van wal stak -toen ik een open brief wilde voorlezen uit 2003 aan Hans Verploeg. De operette begon al direct na de opening

toen mijn royement werd aangekondigd. De bobo’s waaronder Thomas Bruning spraken bijna fluisterend en met vertrokken tronies -ze wisten dat ze bezig zijn met een ongekende karaktermoord in opdracht van de Staat der Nederlanden. Al met al heb ik nog een minuut of 15 kunnen volmaken en dacht: als ik langer blijf spreken word ik aangevallen. Opmerkelijk was dat mijn bloemlezing aan criminele feiten gepleegd door De Telegraaf -nota bene de krant waartegen ik ben verwikkeld in tal van procedures en die mij aantoonbaar heeft bedrogen- geen enkele indruk maakte: de krant van misbruikend Nederland is inmiddels als ‘erkende kwaliteitskrant’ een volwaardig lid van de NVJ-familie. Iemand op wie de feiten over De Telegraaf mogelijk wel indruk maakten is Sander ’t Sas (foto), de verslaggever van EenVandaag die het Demmink-dossier doet. Hij weet als geen ander hoe deze krant te werk gaat toen zijn programma in de zaak-Vaatstra werd neergesabeld in een stuk met als kop EenVandaag kleunde mis in zaak-Vaatstra -terwijl EenVandaag nu juist de waarheid bracht. Ik heb hem hierover ooit nog eens samen met zijn hoofdredacteur aangesproken. Ik had graag nog wat doorgepraat met Sander, maar daarvoor was helaas geen mogelijkheid in de chaotische sfeer van intimidatie en repressie -terwijl voor de deur een luidruchtige demonstratie plaatsvond tegen Geert Wilders en de PVV. Wat een hysterie!Hoewel mijn pleidooi dus grotelijks werd gesaboteerd, had ik toch het gevoel wel punten te scoren. Vooral toen ik zei: “Waarom wordt Bart Mos niet geroyeerd voor het doen van een aantoonbaar valse aangifte tegen een collega-lid?” In elk geval moeten de bejaarde leden -er waren er een stuk op 50, waarschijnlijk dor Bruning persoonlijk geronseld- wel het gevoel hebben gehad dat hier iets niet klopt. Na mijn verhaal moest ik naar buiten om te wachten op de ‘uitslag’. Na ongeveer 15 minuten -zo lang duurde het dus toch nog- kwam Bruning naar buiten. “Zoals te verwachten viel is je beroep niet-ontvankelijk verklaard. Het goede nieuws is dat je weer lid mag worden, als de in hoger beroep wordt vrijgesproken van de doodsbedreigingen aan Mos.” helaas wordt de voortgang van het hoger beroep gesaboteerd. Wanneer komt het getuigenverhoor van Bart Mos dat is bevolen door het Amsterdamse Hof?

Print Friendly, PDF & Email
Share