web analytics

Eind goed al goed

PAMELA EXIT

Het lijkt wel of het mijn noodlot is dat ik altijd uitgerekend op verkiezingsdag door mijn bazen aan de dijk word gezet. De eerste aangetekende brief van het Algemeen Dagblad (met de sommatie om mijn geweigerde column van Theo zijn site af te halen – of anders!) plofte op 15 mei 2002 op de mat. En nu heeft de Metro ook al de Dag Van De Democratie uitgekozen om de samenwerking met mij op te zeggen “vanwege een inhoudelijke koerswijziging van de krant”. Welk een fraaie symboliek! Het lijkt wel een stuiversroman.
Ik voelde de bui al maanden hangen, en het is bijna een opluchting dat de hoofdredactie eindelijk open kaart speelt. De “koerswijziging” waar ze vermoedelijk op doelen diende zich al aan in de editie van afgelopen dinsdag, met drie knalrooie advertenties (“Stem PvdA!”) op de voorpagina, een hoofdartikel getiteld “Balkenende exit”, en een vette kop over twee pagina’s: “Wie niet stemt, moet de komende vier jaar zijn bek houden”. Ik zal de koerswijziging met belangstelling blijven volgen, en troost mijzelve met de wetenschap dat ik geheel in de geest van ons Theo heb gehandeld, door alle ouderwetsche media tegen mij in het harnas te jagen. Daar mag ik best wel een beetje trots op zijn, vind ik zelf.
Ondertussen zijn er op internet waarachtig al sites die elkaar in de haren vliegen over de exclusieve rechten op mijn proza. Jammer dat er in de underground press geen droog brood te verdienen valt. Anders had ik ze tegen elkaar op kunnen laten bieden. Nu ziet het er toch naar uit dat ik een ander vak zal moeten kiezen, op mijn ouwe dag. Suggesties zijn welkom.

Print Friendly, PDF & Email
Share